Редакція УНН навмисно перекручує факти щодо Фонду гарантування вкладів

17.04.2024

ФАКТЧЕК  

Черговий матеріал редакції інформаційного агентства УНН «Фонд гарантування вкладів фізосіб спробував ввести в оману журналістів щодо закупівлі ліцензій до програмного забезпечення за завищеною ціною», як і низка попередніх, - частина брудної медіаатаки на Фонд гарантування вкладів (далі – Фонд), яка збігається з часом ліквідації банків, які за рішенням НБУ виводяться з ринку за порушення правил фінансового моніторингу, що за всіма ознаками вказує на те, що замовниками цієї атаки є акціонери цих банків.

Мета цього тиску - дискредитувати Фонд та похитнути його принципову позицію щодо захисту інтересів держави.

Маніпуляція: Фонд за результатами тендеру закупив ліцензію програмного забезпечення строком дії 1 рік

Факт:                                          

Відповідно до умов договору від 06.12.2023 № 0612/23-001 з постачання програмного забезпечення Фонд здійснив закупівлю примірників програмного забезпечення резервного копіювання типу Veeam Data Platform Advanced Universal Perpetual License. Includes Enterprise Plus Edition features. 10 instance pack. 1 year of Production (24/7) Support is included. Public Sector.

У Додатку 2 до договору ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ зазначено: Тип ліцензії та рівень редакції - постійні (безстрокові) універсальні ліцензії Veeam Availability Suite з рівнем редакції Enterprise Plus, що мають підтримку від виробника.

А зазначена в найменуванні ліцензії 1 year of Production (24/7) Support is includedце строк, на який надається послуга підтримки від виробника, вартість якої входить у вартість ліцензії, а не строк дії ліцензії.

На сайті компанії Veeam є сторінка https://www.veeam.com/licensing-policy.html - політика ліцензування.

Крім того, в пункті 1.5 Договору чітко передбачено: Замовник отримує невиключне право на  постійне (безстрокове) використання ПЗ, з дня підписання уповноваженими на те представниками Сторін видаткової накладної на ПЗ відповідно до умов цього Договору. Замовник є кінцевим користувачем ПЗ, у зв’язку з чим зобов’язується використовувати ПЗ виключно для вирішення своїх власних задач та функцій та не вправі передавати, продавати третім особам права на них.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter