Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив оновлений перелік боржників

ПРЕСРЕЛІЗ    

Станом на 01 квітня 2024 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оновив списки всіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які мають повернути свої борги згідно з рішенням судів. Перелік містить дані щодо боржників (як фізичних, так і юридичних осіб), незалежно від розміру їхньої заборгованості, які на дату формування списку не погасили в повному обсязі суму боргу, визначену судовими рішеннями.

Фонд веде претензійно-позовну роботу з повернення активів неплатоспроможних банків з метою задоволення вимог кредиторів, і станом на 01 квітня 2024 року є чинними 3469 судових рішень судів різних інстанцій про стягнення заборгованості з боржників банків, що ліквідуються, на загальну суму 64,3 млрд грн.

Позичальники за кредитами у банках, що ліквідуються Фондом, мають змогу відтермінувати продаж права вимоги за кредитом або й взагалі уникнути продажу, здійснюючи погашення заборгованості відповідно до умов кредитного договору або згідно з умовами реструктуризації боргу, які пропонує Фонд.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter