У Києві за участі ФБР, FDIC та Фонду гарантування проходить навчальний семінар з питань розслідувань фінансових злочинів

02.11.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

У Києві відкрився п’ятиденний навчальний семінар з питань розслідувань протиправних дій у фінансовій та банківській сферах. Інструктори семінару -  агенти та консультанти Федерального бюро розслідувань та Служби генерального інспектора Федеральної корпорації страхування депозитів США. Серед слухачів курсу – представники Фонду гарантування вкладів, НБУ та правохоронних органів, задіяних у розслідуванні злочинів, пов’язаних з виведенням з ринку неплатоспроможних банків.

31 жовтня у Києві у навчальному центрі Національного банку України розпочався п’ятиденний семінар з питань розслідувань протиправних дій. Проведення заходу стало можливим завдяки співпраці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку Українита Посольства США.  

До кінця тижня на щоденних навчальних семінарах своїм досвідом з проведення розслідувань складних фінансових злочинів, порушень, пов’язаних з виведенням з ринку неплатоспроможних банків, та відмивання коштів із учасниками семінару ділитимуться агенти та консультанти Федерального бюро розслідувань  та Служби генерального інспектора Федеральної корпорації страхування депозитів США.

 «Надійна банківська система є життєво необхідною для фінансування інновацій, а інвестиції Україні потрібні для того, щоб зайняти гідне місце серед успішних європейських економік. І тільки тоді Україна зможе досягнути зростання своєї економіки, а українці зможуть здійснити свої мрії», – сказала під час відкриття семінару Марі Йованович, Посол США в Україні.  

 Одним із завдань семінару є налагодження більш тісної співпраці між усіма сторонами, відповідальними за розслідування фінансових злочинів в Україні та створення інфраструктури для ефективного ведення справ проти осіб, відповідальних за доведення банків до банкрутства. 

«Для нас дуже цінним є досвід США щодо проведення розслідувань злочинів у банківській сфері. На сьогодні Фондом подано понад 3200 заяв до правоохоронних органів. І тут дуже важливим є розуміння з їхнього боку та активна співпраця. Адже тільки наша спільна робота сприятиме розслідуванню виявлених правопорушень, притягненню до відповідальності винних осіб, та найважливіше – поверненню виведених активів неплатоспроможних банків», — зазначив під час відкриття семінару директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін.

На важливості проведення таких спільних заходів наголосив і  Ігор Береза, директор Департаменту фінансового моніторингу НБУ.

По завершенню семінару усі учасники отримають сертифікати, що підтверджуватимуть проходження ними навчання. А здобуті знання, навички та практичні рекомендації допоможуть Фонду гарантування, НБУ та правоохоронним органам у розслідуванні та попередженні фінансових злочинів та порушень, пов’язаних з виведенням з ринку неплатоспроможних банків, що мають місце в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter