При розгляді апеляційної скарги Фонду гарантування суд прийняв рішення, що засідання проходитиме у закритому режимі

10.10.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Безпрецедентним випадком під час розгляду апеляційної скарги Фонду гарантування було те, що суд  апеляційної інстанції виніс ухвалу про розгляд справи у закритому режимі. Після чого представникам ЗМІ було заборонено знаходитись у залі судового засідання та здійснювати відео- та звукозапис судового процесу.

Мова йде про сьогоднішнє засідання Апеляційного суду Київської області у складі: головуючий суддя Іванова І.В., Гуль В.В., Сліпченко О.І.

На ньому розглядалась апеляційна скарга на рішення суду (справа №369/10689/16-ц), відповідно до якого Фонд гарантування зобов’язаний виплатити гарантоване відшкодування 159 фізособам, які називали себе вкладниками «Радикал Банку». Як з’ясувалось, їхні кошти зараховувались на рахунки ще швидше, ніж вони були відкриті. Фонд повідомляв про цей випадок, коли такі важливі факти суд першої інстанції не взяв до уваги.

Як свідчить судова практика, у наведеній категорії справ усі судові засідання є відкритими та розглядаються за участю будь-яких зацікавлених осіб, у тому числі і журналістів, без будь-яких обмежень стосовно присутніх у залі суду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter