Фонд гарантування розпочинає співпрацю із приватними виконавцями

07.03.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає співпрацю із приватними виконавцями. На запит Фонду про початок співробітництва уже відгукнулося 43 приватних виконавці із 88, внесених до відповідного Єдиного реєстру. Перші виконавчі провадження будуть передані на відпрацювання приватним виконавцям найближчим часом. 

 

«Сьогодні на виконанні в органах Державної виконавчої служби знаходиться понад 113 тисяч проваджень, за якими на користь неплатоспроможних банків стягненню підлягають кошти на загальну суму понад 132,09 млрд грн. Частина з них без перебільшення роками залишається без розгляду. Ми сподіваємось, що залучення до роботи приватних виконавців, можливо, більш мотивованих та заряджених «на результат», від якого залежить їх винагорода, – допоможе зрушити цей процес з місця і забезпечити своєчасне виконання судових рішень прийнятих на користь неплатоспроможних банків. Відтак – зростуть і надходження до неплатоспроможних банків. При цьому, жодних додаткових витрат та фінансових навантажень Фонд не несе», – сказала Ольга Білай, директор департаменту управління активами (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб).

Порядок співпраці Фонду із приватними виконавцями затверджено відповідним рішенням виконавчої дирекції. Документом, зокрема, визначено, що передачі на відпрацювання приватним виконавцям підлягають виконавчі документи, стягувачами за якими є банки в управлінні Фонду, а сума вимог становить не менше 100 тис грн. Виконавчі документи розподілятимуться пропорційно в межах кожного виконавчого округу. Ефективність роботи приватних виконавців відстежуватиметься та аналізуватиметься.

Варто наголосити, що раніше Фонд гарантування надіслав всім приватним виконавцям, внесеним до Єдиного реєстр приватних виконавців України, листи із пропозицією про співпрацю. На сьогодні зворотній зв'язок про готовність співпрацювати надійшов від 43 з них. У той же час Фонд зацікавлений у розширенні кола приватних виконавців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter