ВОСЬМИЙ ПУЛ КРЕДИТІВ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ

02.08.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

25  вересня у системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу восьмого пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. Лот F120GL31231. Стартова ціна 293 млн грн.Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулів, потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних. Порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

До складу пулу увійшли права вимоги за 18 кредитами, що перебувають на балансі 5 банків (ПАТ «ПТБ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», АТ «ІМЕКСБАНК» та ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»). Два кредити становлять 15% пулу.  

Загальна заборгованість за договорами на початок липня цього року склала 1 466 млн грн. Середній термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – 5 років.

У заставі банків – товари в обороті, нерухомість, транспорт, фінансова порука. Зокрема серед забезпечення – 45 земельних ділянок в Іванківському районі Київської обл., 42 земельні ділянки в Макарівському районі Київської обл. та  нежитлові будівлі у Києві.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж – від 2 до 18 разів.

Коротка презентація пулу (тізер) – за посиланням.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 25 вересня у системі ProZorro.Продажі за голландською моделлю торгів.

Детальніша інформація про лот із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті активу – за посиланням.

Умови участі в аукціоні – тут.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес.

Нагадаємо, аукціони з продажу перших двох пулів відбудуться 29 серпня та 3 вересня, третій пул торгуватиметься 10 вересня, 11 вересня відбудеться аукціон з продажу четвертого пулу, п’ятий та шостий пул торгуватимуться 18 та 19 вересня відповідно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter