Фонд гарантування завершив продаж «Магелану»: переможець перерахував усю суму – 620 млн грн – за лот

07.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів завершив продаж лоту, до складу якого зокрема було включено ТРЦ «Магелан» у столиці. Покупець, який під час відкритого онлайн аукціону запропонував найвищу ставку, перерахував усю суму, а саме – 620 млн грн. Кошти будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «МР Банк», на балансі якого обліковувалися активи. На сьогодні договір купівлі-продажу підписано.

Аукціон з продажу лоту №G18N020026, до складу якого було включено ТРЦ «Магелан» у столиці, відбувся 15 червня. Це була 18 спроба продати активи, яка завершилася успішно.

Початкова ціна на аукціоні становила 448,5 млн грн. Участь у торгах, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, взяли троє учасників.

У результаті трьох раундів та конкуренції ціна лоту зросла на понад 170 млн грн і склала – 620 млн грн.

Деталі аукціону, що відбувся, - за посиланням.

Нагадаємо, одним лотом на продаж виставлялися:

  • ТРЦ «Магелан»: нежитловий будинок-громадський центр, площею понад 28,5 тис.кв.м, що знаходиться у Києві за адресою проспект Академіка Глушкова,13-Б;
  • права вимоги за двома кредитними договорами, що укладені з юридичною особою та дебіторська заборгованість. У забезпечення за кредитними договорами оформлено технологічне обладнання, зокрема для переробки молока, права вимоги на отримання виручки/товарів та фінансова порука.
  • майновий комплекс, площею понад 13 тис. кв.м, у с. Крупець на Хмельниччині.

Уперше лот було виставлено на продаж 12 жовтня 2022 року.

На сьогодні договір купівлі-продажу лоту укладено.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter