Фонд презентує інформаційні відеоролики для вкладників банків за участі Сергія Танчинця та Олесі Жураківської

17.10.2023

ПРЕС-РЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів презентує нові інформаційні відеоролики, створені за підтримки Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору», участь у яких взяли лідер гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець та Заслужена артистка України Олеся Жураківська. Метою роликів є інформування споживачів фінансових послуг про умови гарантування вкладів під час дії воєнного стану та після його скасування, а також про можливість отримати гарантоване відшкодування від Фонду через застосунок Дія.

«З початком повномасштабного воєнного вторгнення рф на територію України одними із ключових завдань Фонду було посилення гарантій за вкладами фізосіб і ФОП у банках України та створення безпечних умов для виплати гарантованого відшкодування вкладникам банків, що ліквідуються. На виконання цих завдань ми запровадили 100% гарантії за вкладами і можливість отримувати гарантоване відшкодування дистанційно. Ми вдячні Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору», який підтримав ідею створення інформаційних відеороликів і допоміг залучити до цієї просвітницької роботи відомих та шанованих українських артистів, які, окрім творчості, активно займаються волонтерською діяльністю. Сподіваємося, що результат цієї спільної роботи допоможе підвищити обізнаність українців про систему гарантування вкладів», - зазначив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.

Нагадуємо, вклад – це депозитний та поточний (картковий) рахунок фізичних осіб та ФОП. Вкладникам банків, процедура виведення з ринку яких розпочнеться під час дії воєнного стану та три місяці після його скасування, Фондом відшкодовується повна сума вкладу разом з нарахованими відсотками.

Отримати гарантоване відшкодування можна:

  • через послугу «Повернення вкладів» у застосунку Дія;
  • дистанційно через онлайн-сервіси одного з п’яти банків-агентів, які надають таку можливість («Укргазбанк», «Приватбанк», ПУМБ, «Південний», «Таскомбанк»;
  • у відділеннях банків-агентів Фонду, пред’явивши паспорт та ІПН.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter