23,6 млн грн відшкодував Фонд вкладникам збанкрутілих банків за січень 2024-го

ПРЕСРЕЛІЗ    

23,6 млн грн гарантованого відшкодування отримали вкладники банків в управлінні Фонду гарантування вкладів за перший місяць 2024 року.

Нагадаємо, після набуття чинності Закону України №2180-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування чи припинення запроваджено норму про 100% відшкодування коштів за банківськими вкладами. Це означає, що вкладникам банків, щодо яких прийнято рішення про виведення з ринку під час дії цієї норми, Фонд відшкодовує повну суму їхніх вкладів, включно з відсотками, станом на день початку процедури виведення.

Зазначимо, наразі виплати можна отримати трьома способами: через додаток «Дія» у смартфоні, дистанційно через банк-агент та безпосередньо у відділенні банку-агента.

З початку заснування Фонду сума виплат гарантованого відшкодування склала 104,6 млрд грн.

Нагадуємо, виплату гарантованого відшкодування Фонд здійснює з власних ресурсів. Станом на 1 лютого 2024 року він накопичив майже 31 млрд грн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter