Усі активи «Златобанку» виставляються одним пулом на торги 25 квітня

16.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ    

25 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «ЗЛАТОБАНК», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту GL18N625929 увійшли всі активи, які обліковуються на балансі банку та мають бути реалізовані, а саме:

  • права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання і фізичними особами, які частково знаходяться в заставі Національного банку України;
  • дебіторська заборгованість суб’єктів господарювання і фізичних осіб;
  • майнові права за дебіторською заборгованістю;
  • частка корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Торгово-Логістичний Комплекс «Арктика» в розмірі 21,05%;
  • майнові права на частку корпоративних прав в статутному капіталі юридичних осіб.

Деякі контрагенти, а відтак і включені до складу лоту активи, пов’язані між собою та з акціонерами АТ «ЗЛАТОБАНК».

Забезпеченням за кредитами виступають, зокрема:

  • об’єкти житлової, комерційної нерухомості та земельні ділянки (зокрема, квартира загальною площею 47,9 кв м в м. Києві, нежитлові приміщення загальною площею 152,0 кв м в м. Харкові, нежитлові будівлі площею понад 15,5 тис. кв м в Дніпропетровській обл. та дві земельні ділянки загальною площею 5,96 га в Київській області);
  • повітряні судна (два літаки Боїнг 737-500 1993 р.в. з двома двигунами типу CFM56-3С-1);
  • фінансова порука.

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не передане у заставу за кредитними договорами майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Включені до складу лоту активи до цього вже неодноразово виставлялися на індивідуальні торги, а також в складі пулу, однак не знайшли своїх покупців.

Початкова ціна лоту GL18N625929 – 167,7 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот у публічному паспорті активів за посиланням, умови участі у торгах та посилання на аукціон тут. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «ЗЛАТОБАНК».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter