Щорічні загальні збори Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів, 22-24 січня 2014 р., с. Лібліце, Чеська Республіка

03.02.2014

З 22 по 24 січня 2014 року делегація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) взяла участь у 28-х Щорічних загальних зборах Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів (ЄРК МАСД), що відбулися у с. Лібліце, Чеська Республіка.

 Учасники зборів розглянули зокрема такі питання, як основні положення нової редакції директиви ЄС про системи гарантування депозитів, яка має бути затверджена у 2014 році, а також питання щодо запровадження єдиного механізму врегулювання неплатоспроможності банків. Члени ЄРК МАСД також обговорили плани діяльності комітету та можливі теми навчальних семінарів.

Під час круглого столу, що відбувся в рамках загальних зборів, учасники презентували сучасний стан систем гарантування вкладів у країнах регіону. Голова української делегації директор-розпорядник Фонду Олена Шарова у своїй презентації серед іншого, наголосила на перевагах Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», розповіла про критерії віднесення банків до категорії проблемних та неплатоспроможних, механізми виведення неплатоспроможних банків з ринку, порядок створення перехідного банку та про стратегію розвитку Фонду на 2013 – 2017 роки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter