Щорічні загальні збори учасників МАСД 2012 та міжнародна конференція на тему «Страховики депозитів і система фінансової безпеки», жовтень 2012 року, м. Лондон, Велика Британія

29.10.2012

24 — 26 жовтня 2012 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь у Щорічних загальних зборах учасників Міжнародної асоціації страховиків депозитів (далі – МАСД) і конференції на тему «Страховики депозитів і система фінансової безпеки», що проходили у м. Лондон, Велика Британія.

Під час конференції, в якій взяли участь представники близько 60 країн, було розглянуто такі важливі теми, як побудова ефективної взаємодії страховиків депозитів з центральними банками і регуляторами ринку фінансових послуг, співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, що створенні для забезпечення стабільності світової фінансової системи, такими, наприклад, як Рада з фінансової стабільності та Міжнародний валютний фонд. Окрема сесія була присвячена питанням підвищення обізнаності споживачів про систему гарантування вкладів. Особливу увагу було приділено основним положенням проекту реформи регулювання банківського сектору Європейського союзу, метою якої є забезпечення здійснення порятунку «проблемних» банків за рахунок їх власників, кредиторів або інших банків, а не за рахунок бюджетних коштів. З доповідями на цю тему виступили голова сектору фінансової стабільності Європейської комісії, член експертної групи з реформування банківського сектору ЄС та інші.

Основним питанням порядку денного Щорічних загальних зборів учасників МАСД були перевибори Президента, скарбника та членів виконавчої ради МАСД. Новим Президентом і Головою виконавчої ради МАСД було обрано п. Єжи Прускі, Президента ради Фонду банківських гарантій (Польща). Скарбником МАСД було обрано пані Роуз Дето, Директора ради Фонду захисту депозитів (Кенія). Учасники зборів також затвердили зміни до Статуту МАСД. Доповнення, внесені до Статуту стосувалися надання МАСД розширеної місії встановлення міжнародних стандартів у сфері страхування вкладів, оскільки нею були розроблені і затверджені «Основні принципи ефективних систем страхування депозитів» та «Методологія оцінки відповідності основним принципам».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter