Семінар «Практичні аспекти процесу санації та ліквідації банків», серпень 2012 року, м. Київ, Україна

03.08.2012

2-3 серпня 2012 року за ініціативи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (Україна) в рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю з Державною корпорацією «Агентство зі страхування вкладів» (Російська Федерація) відбувся семінар на тему: «Практичні аспекти процесу санації та ліквідації банків».

У роботі семінару взяли участь фахівці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (Україна) та Державної корпорації «Агентство зі страхування вкладів» (Російська Федерація).

Семінар розпочався із вступної промови директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб О.І. Шарової, в якій вона охарактеризувала стан системи гарантування вкладів в Україні і наголосила на необхідності обміну досвідом з представниками систем страхування вкладів Росії.

Під час семінару представники Державної корпорації «Агентство зі страхування вкладів» розповіли про практику санації та ліквідації проблемних банків Росії.

Співробітники Фонду гарантування вкладів презентували нові повноваження Фонду відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та ознайомили учасників семінару з процедурою виплати гарантованої суми відшкодування у відповідності з розширеними повноваженнями ФГВФО.

Особливу увагу учасники семінару приділили обговоренню питань діяльності проблемних та неплатоспроможних банків, а також практичних аспектів виведення банків з ринку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter