Четверте щорічне засідання Євразійського регіонального комітету МАСД та семінар «Методи врегулювання фінансової неспроможності проблемних банків та виплати гарантованого відшкодування», вересень 2011 року, м. Алмати, Казахстан

15.09.2011

12-14 вересня 2011року представник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб брав участь у четвертому щорічному засіданні Євразійського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів (МАСД) та семінарі «Методи врегулювання фінансової неспроможності проблемних банків та виплати гарантованого відшкодування», які були організовані в рамках роботи ЄАРК за ініціативи АТ «Казахстанський фонд гарантування депозитів» та проходили в м. Алмати, Казахстан.

Протягом роботи на семінарі представник Фонду виступив на сесіях з презентаціями на теми: «Огляд системи гарантування вкладів в Україні», «Виплати гарантованого відшкодування», «Формування реєстру вкладників банку, що ліквідується».

Учасники семінару ознайомились з аспектами діяльності систем страхування депозитів у пост-кризових умовах в таких країнах: Йорданія, США, Казахстан, Польща, Російська Федерація, Азербайджан, Білорусія, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Молдова; проаналізували особливості організації, повноважень та відповідальності ССД в наступних країнах: США, Швейцарія, Польща, Російська Федерація, Азербайджан, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Вірменія, Таджикистан, Узбекистан, Молдова. Також було приділено багато уваги методології проведення самооцінки відповідності страховиків депозитів Ключовим Принципам ефективних систем гарантування депозитів. Під час семінару розглядалися основні методи врегулювання фінансової неспроможності проблемних банків, особливості формування реєстрів вкладників банків, що ліквідуються та проблеми з якими стикаються ССД різних країн в процесі роботи над формуванням реєстрів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter