Семінар на двосторонньому рівні „Функції систем страхування депозитів та їх роль у забезпеченні фінансової стабільності”, березень 2011р., м. Київ, Україна

28.03.2011

25 березня 2011 року в м. Київ, Україна відбувся двосторонній семінар під назвою: «Функції систем страхування депозитів та їх роль у забезпеченні фінансової стабільності» за участю представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та фахівців Фонду банківських гарантій Польщі, з метою співпраці в області спільних поглядів, обміну інформацією та досвідом про систему страхування депозитів Польщі.

Під час семінару польська та українська сторони обговорювали питання управління в сфері гарантування вкладів, здійснення відшкодування вкладникам, моніторингу за діяльністю банків, управління ризиками тощо.

Представники Фонду банківських гарантій Польщі поділились досвідом надання фінансової допомоги та здійснення контролю за банками, реалізації програм реорганізації та реструктуризації тощо. Детально розглядались законодавчі аспекти гарантування вкладів, особливості здійснення процедури виплат гарантованої суми, проведення невиїзного та виїзного контролю за діяльністю банків, а також методи використання результатів моніторингової діяльності Фонду.

Українська сторона презентувала механізм виплат гарантованих сум вкладникам через банки-агенти, вимоги до банків щодо формування бази даних про вкладників-фізичних осіб у банках-учасниках (тимчасових учасниках) Фонду, порядок ведення Реєстру банків-учасників (тимчасових учасників) Фонду, процес реформування ССД та програмне забезпечення Фонду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter