Двадцять перші щорічні збори ЄРК МАСД, січень 2011 р., м. Прага, Чехія

31.01.2011

Представники Фонду взяли участь у двадцять перших щорічних зборах Європейського Регіонального Комітету Міжнародної Асоціації Страховиків Депозитів (ЄРК МАСД), які проходили з 27 по 29 січня 2011 року в м. Прага, Чехія.

Учасниками зборів було обговорено проекти документів: «Методологія оцінки відповідності основним принципам ефективних систем страхування депозитів», що спільно розробляють Базельський комітет з банківського нагляду та Міжнародна асоціація страховиків депозитів і Директиви щодо систем гарантування депозитів та компенсації інвесторам, ініційованих Європейською Комісією 12 липня 2010р. Представники Системи компенсацій у сфері фінансових послуг (Великобританія) презентували дослідження підкомітету МАСД – «Ефективні схеми виплат на основі практик країн Європейського Союзу і Великої Британії» для обміну інформацією та досвідом про необхідність створення надійної системи оперативних виплат з метою забезпечення довіри громадськості до фінансової системи.

Також учасники ЄАРК МАСД ініціювали проведення дослідження щодо протидії шахрайської діяльності у банківській сфері. Метою даного дослідження є розробка документу, який описує мандати, можливості, відповідальність, роль та правові повноваження страховиків депозитів та конкретні взаємовідносини з іншими учасниками сфери фінансового захисту. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (Україна) візьме безпосередню участь в даному дослідженні.

На засіданні ЕРК МАСД відбулись вибори Голови Комітету. За результатами голосування Головою ЄРК було обрано Andras Fekete-Gyor (Голова Національного Фонду страхування вкладів Угорщини), заступником голови ЄРК було обрано Dissaux Thierry (Голова гарантування депозитів Франції).

Окрім цього було обговорено подальші цілі та стратегія розвитку Європейського Регіонального Комітету МАСД.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter