Дев’яті Щорічні Загальні збори МАСД та Міжнародна конференція «Система фінансової безпеки: «Шлях вперед», жовтень 2010р., м. Токіо, Японія

30.11.2010

Представники Фонду взяли участь у дев’ятих Щорічних Загальних зборах МАСД, Міжнародній конференції «Система фінансової безпеки: „Шлях вперед“ та у засіданнях Постійних та Регіональних комітетів МАСД, які проходили 24-29 жовтня 2010р. в м. Токіо, Японія.

На конференції обговорювались питання діяльності систем страхування депозитів у посткризовий період. В своїх промовах доповідачі наголошували, що після недавньої кризи важливість системи страхування депозитів почала зростати не лише в якості захисника депозитів неплатоспроможних банків, але й як одного зі стабілізаторів фінансової системи країни.

Також був представлений досвід часткової чи повної реприватизації націоналізованих під час кризи банків Польщі, Великобританії, Турції та Казахстану.

Учасниками Конференції розглядалась представлена Методологія Оцінки дотримання страховиками депозитів Основних Принципів ефективності систем страхування депозитів, а також досвід тестування цієї методології в Чехії, Індії та Мексиці.

Під час засідання були презентовані такі зміни до законодавства:

  • законопроект реформи Уолл-Стріт Додда-Френка: фінансова регуляторна реформа в США;
  • зміни до Директиви ЄС про гарантування депозитів, запропоновані Єврокомісією, Базель ІІІ;
  • запровадження в 2008 році Схеми Фінансових Вимог в Австралії;
  • комплексний режим регулювання фінансових холдінгових компаній в Кореї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter