У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб відбулась зустріч з представниками місії Світового банку

13.11.2014

12 листопада 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з офіційним візитом відвідали представники місії Світового банку в рамках Другої програмної позики на політику розвитку у фінансовому секторі.

Голова місії Світового банку Рінк Чандра, старший спеціаліст з розвитку фінансового сектору, Карл Ліндгрен, консультант, та Лаліт Раїна, радник, зустрілись з першим заступником директора-розпорядника Фонду гарантування Василем Пасічником. Основною метою зустрічі місії Світового банку з представниками Фонду гарантування було обговорення заходів, що є частиною плану уряду щодо реформування фінансового сектору.

Василь Пасічник поінформував гостей про поточні результати виведення 28 неплатоспроможних банків з ринку, в тому числі про здійснення розрахунків з вкладниками даних банків та порядок проведення оцінки і продажу активів (майна) банків для забезпечення погашення вимог кредиторів. Окрім цього, він повідомив про ті виклики, які стоять перед Фондом з огляду на ситуацію у банківському секторі. Зокрема, Василь Пасічник наголосив, що на сьогоднішній день коштів Фонду достатньо для забезпечення здійснення відшкодування вкладникам 14 банків, що ліквідуються, а також для повернення коштів вкладникам тих 14 банків, в яких ще діє тимчасова адміністрація і не визначений спосіб виведення їх з ринку.

Учасники зустрічі активно обговорили перший успішний досвід Фонду гарантування щодо продажу частини активів та пасивів неплатоспроможного ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" приймаючому банку і питання створення спеціалізованої установи та перехідного банку.

В результаті офіційного візиту представники обох організацій домовились про подальшу співпрацю в напрямку посилення організаційної, фінансової та регуляторної спроможності Фонду гарантування щодо врегулювання неплатоспроможних банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter