Щорічні загальні збори ЄФСД 2015 року та конференція «На зустріч фінансовій стабільності» м. Дубровник, Хорватія, 02-05 вересня 2015 року

06.09.2015

EFDI2015photoПредставники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь у щорічних загальних зборах Європейського Форуму Страховиків Депозитів (ЄФСД) і конференції на тему: «На зустріч фінансовій стабільності», що відбулися у м. Дубровник, Хорватія з 02 по 05 вересня 2015 року.

Учасники конференції, які представляли страховиків депозитів, центральні банкита загальноєвропейські інститути, зокрема, Європейську установу банківського нагляду (EBA),обговорили останні ініціативи ЄС щодо розбудови Банківського союзу.Головною метою Банківського союзу є створення безпечного і стійкого фінансового сектору ЄС шляхом посилення пруденційних вимог до банків і покращення захисту вкладників. Банківський союз передбачає функціонування єдиного механізму нагляду (SingleSupervisionMechanism) та єдиного механізму врегулювання неспроможності банків (SingleResolutionMechanism), а також дотримання єдиних правил, обов’язкові для всіх учасників фінансового ринку ЄС. Під час конференції представники організацій членів ЄФСД також поділилися досвідом імплементації в своїх країнах положень Директив ЄС про схеми страхування депозитів та про оздоровлення і врегулювання фінансових установ.

На щорічних загальних зборах ЄФСД, що відбулися 04 вересня 2015 року, учасники заслухали та затвердили звіт Ради ЄФСД та аудитора. Крім того, було представлено звіти комітетівта робочої групи, яка працює над внесенням змін до статуту ЄФСД.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter