Фонд гарантування представив Україну на міжнародному форумі з питань інвестицій у проблемні активи

14.06.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

DSC 0499У Празі (Чехія) відбулася міжнародна конференція «Форум з питань інвестицій у проблемні активи Центральної і Східної Європи та СНД». Україну на зібранні представила директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Юлія Берещенко. У своєму виступі головний акцент вона зробила на запроваджених віднедавна Фондом змінах у порядку реалізації активів банків, що ліквідуються, та найбільших і найцікавіших для потенційних інвесторів об’єктах, виставлених на продаж.

«Станом на початок травня 2016 року, активи 73 неплатоспроможних банків України становили 433,4 млрд грн, або 1/5 ВВП України. З квітня 2016-го запрацював консолідований офіс з продажу активів банків, що ліквідуються. Крім того, вступили у силу нові правила прозорості та розкриття інформації про активи, виставлені на продаж», - йдеться у презентації Юлії Берещенко на тему «Відновлення української економіки шляхом продажу проблемних активів».

Під час свого виступу Юлія Берещенко вирішила для прикладу розповісти про кілька найцікавіших для потенційних інвесторів об’єктів, виставлених на продаж. Серед них – права вимоги за кредитами, забезпеченням за якими виступає блокуючий пакет акцій ПАТ «Дніпропетровський машинобудівний завод». Позичальник – у минулому один із найбільших та найвідоміших у країні виробників акумуляторів. 17 червня лот почнуть торгувати зі стартової ціни 106,96 млн грн.

Інший об’єкт – корпоративні кредити, у забезпечення яких передано діючий тепличний комплекс в Умані. Позичальник є діючим, а продукція, вирощена у теплицях, що перебувають у заставі, можна знайти на полицях найбільших магазинів країни. Лот виставляється на продаж 8 липня із початковою ціною 80 млн грн.   

Із повним текстом презентації «Відновлення української економіки шляхом продажу проблемних активів», підготовленої та представленої на Форумі Юлією Берещенко можна ознайомитись тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter