Фонд завершив осінню інформаційну кампанію в регіонах про систему гарантування вкладів фізичних осіб

26.11.2013

22 листопада 2013 року у м. Запоріжжя Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, за підтримки проекту USAID/FINREP-II, було проведено регіональний прес-клуб, присвячений функціонуванню вітчизняної системи гарантування вкладів. Цим заходом було завершено осінню інформаційну кампанію Фонду в регіонах України, що мала на меті сприяти підвищенню рівня поінформованості вкладників українських банків про захист їхніх вкладів.

 

Дана кампанія тривала протягом жовтня - листопада, і охопила дев’ять міст України: Севастополь, Сімферополь, Тернопіль, Львів, Одеса, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя. Представники Фонду взяли участь у засіданнях прес-клубів з журналістами місцевих засобів масової інформації та виступили з низкою лекцій для студентів регіональних вищих навчальних закладів.

Для підвищення рівня обізнаності населення про гарантії держави за банківськими вкладами Фонд надав студентам та журналістам доступ до просвітницьких матеріалів про переваги та можливості системи гарантування вкладів фізичних осіб. Фільм про діяльність Фонду і відеоролик про поведінку вкладника у разі визнання банку неплатоспроможним, а також інформаційні брошури, що були розповсюджені серед студентів та журналістів, містять неупереджену та достовірну інформацію. Беручи до уваги специфіку діяльності Фонду, основна увага приділялася такому питанню, як важливість захисту вкладників від втрати їхніх заощаджень.

Обізнаність громадян про систему гарантування вкладів є надзвичайно важливою, адже дозволить грамотно розпоряджатися власними коштами. Завдяки просвітницькій діяльності Фонду в регіонах України вкладники робитимуть більш свідомий і поінформований вибір банківських продуктів, їхня поведінка при розміщенні своїх заощаджень стане більш раціональною. Інформаційна кампанія Фонду на практиці довела свою ефективність - відомості про систему гарантування вкладів отримали майже 200 представників засобів масової інформації та студенти і викладачі ВУЗів зазначених регіонів.

Фонд має на меті і надалі активно проводити різноманітні просвітницькі заходи як у столиці України, так і в регіонах, що сприятиме зміцненню довіри вкладників до вітчизняної банківської системи.

 

Довідка: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб є установою, що виконує спеціальні функції у сфері гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку, і не має на меті отримання прибутку. Фонд забезпечує функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, здійснює заходи щодо організації виплат відшкодувань за вкладами в разі прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку, та виведення неплатоспроможних банків з ринку. Протягом свого існування Фонд надійно стояв на варті інтересів вкладників та забезпечував стабільність банківського сектору вітчизняної економіки.

Діяльність Фонду спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, захист прав і законних інтересів вкладників банків, зміцнення довіри до банківської системи України. З 2001 по 2013 рік в межах гарантованого розміру відшкодування кошти отримали майже 400 тисяч вкладників 34 банків на загальну суму майже 7 млрд грн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter