Заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик провів лекцію для студентів Університету банківської справи

28.10.2015

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, кандидат економічних наук Андрій Оленчик провів лекцію для студентів Університету банківської справи (Київ) на тему: «Система гарантування вкладів фізичних осіб в Україні». Захід проведений в рамках відзначення Всесвітнього дня заощаджень.

В ході зустрічі мова йшла про історію становлення та принципи системи гарантування вкладів в Україні, місію, завдання та функції Фонду гарантування.

Особливу увагу А.Оленчик приділив внесеним 16 липня 2015 року змінам до законодавства щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку. Зокрема, мова йшла про здійснення тимчасової адміністрації та процедури ліквідації, роботу з активами, інформування громадськості та захист прав вкладників неплатоспроможних банків.

Фонд гарантування вкладів бере активну участь у розбудові системи фінансової просвіти в Україні, активно співпрацює з Національним банком та громадськими організаціями задля зростання загального рівня фінансової грамотності та формування культури заощаджень, що в свою чергу сприятиме фінансовій стабільності та зростанню добробуту громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter