З нагоди Всесвітнього дня заощаджень Фонд гарантування вкладів провів серію зустрічей зі студентами та викладачами

05.11.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

З метою підвищення обізнаності молоді про систему гарантування вкладів в Україні, підвищення загального рівня фінансової грамотностіта з нагоди Всесвітнього дня заощаджень Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) провів серію зустрічей змайбутніми фахівцями фінансового сектору - студентамиінститутів банківської справи ДВНЗ «Університет банківської справи».

У період з 21 до 30 жовтня зустрічі зі студентами та викладачами у форматі відкритих лекцій відбулися у Харкові, Черкасах, Києві і Львові. В ході зустрічей мова йшла про історію становлення та принципи функціонування системи гарантування вкладів в Україні, гарантовані державою права вкладників банків. Велику увагу було приділеноостаннім змінам законодавства щодо удосконалення системи гарантування вкладів та виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Заходи, присвячені Всесвітньому дню заощаджень, завершилися 02 листопада урочистим відкриттям Турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність», який з 2012 року запроваджується у загальноосвітніх навчальних закладах України. Фонд долучився до проведення Турніру, організованого Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти спільно з Університетом банківської справи та Національним банком України. Крім того, заступник директора-розпорядника Фонду А.Я. Оленчик взяв участь у експертному круглому столі, організованому Київською Школою Економіки разом із Університетом Банківської Справи, метою якого було вироблення максимально можливої спільної позиції науково-експертної спільноти, та надання відповідних рекомендацій державним органам.

Інформування громадськості про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб та підвищення рівня фінансової грамотності населення – законодавчо закріплені функції Фонду, тому Фонд і надалі продовжить співпрацю з Національним банком, представниками ринку, Національною мережею фінансової просвіти та іншими громадськими організаціями у цьому напрямку задля зростання загального рівня фінансової грамотності та формування культури заощаджень, що в свою чергу, сприятиме фінансовій стабільності та зростанню добробуту громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter