Фонд гарантування вкладів фізичних осіб взяв участь у круглих столах і семінарі на тему підвищення фінансової обізнаності громадян

08.04.2016

У березні в Україні в черговий раз відбулися заходи в рамках Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) – міжнародної події, метою якої є підвищення рівня фінансової грамотності молоді. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) разом з Університетом банківської справи долучилися до цієї ініціативи. Так, начальник відділу захисту прав вкладниківІван Вишневський взяв участь у круглих столах та семінарі, організованих спільно ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та ДВНЗ «Університет банківської справи».

Учасниками заходів, які пройшли в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, Академії неперервної освіти в м. Біла Церква та Харківському навчально-науковому інституті Університету банківської справи були вчителі загальноосвітніх шкіл та методисти, які вже викладають дітям курс «Фінансова грамотність» або лише планують запровадити цей курс у своїх школах. Представник Фондупрезентував для них інформацію про систему гарантування вкладів фізичних осіб, заощадження, юридичні права та обов'язків вкладників банків. Особливу увагу було приділено питанням захисту прав споживачів фінансових послуг.

Інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб, захист прав та інтересів вкладників та підвищення рівня фінансової грамотності населення – законодавчо закріплені функції Фонду, тому Фонд і надалі продовжуватиме співпрацю з Університетом банківської справи, Інститутом модернізації змісту освіти та всіма зацікавленими організаціями задля виховання фінансово освічених громадян здатних захищати свої права і відповідально управляти своїми коштами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter