ФГВФО презентує новий ролик про систему гарантування вкладів фізичних осіб в Україні

22.06.2016

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб презентує новий ролик про систему гарантування вкладів фізичних осіб в Україні, створений у співпраці із одним із банків-учасників Фонду ПАТ «Кредобанк». У 30-ти секундному відеоролику, який доступний для перегляду тут, йдеться про державні гарантії вкладникам банків, зокрема про розмір гарантованої суми відшкодування за вкладами  - 200 000 грн, види вкладів, які гарантуються Фондом, адресу веб-сайту та номер телефонної «гарячої лінії» тощо.

Крім розміщення на своєму сайті Фонд рекомендував цей ролик для поширення на сайтах банків-учасників. Фонд також планує звернутися до загальнонаціональних та регіональних телеканалів щодо трансляції його на телебаченні в якості соціальної реклами.

Як відомо, інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб, захист прав та інтересів вкладників та підвищення рівня фінансової грамотності населення – є одним із пріоритетів діяльності Фонду. Адже фінансова грамотність є одним з основних компонентів системи захисту прав споживачів, що сприяє забезпеченню фінансової стабільності та зростанню добробуту громадян.

Нагадаємо, що на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у спеціальному розділі «Фінансова просвіта» розміщено Освітній курс з фінансової грамотності Фонду, розроблений за підтримки Програми розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) з просвітницькою метою. Крім того, розділ містить інформаційні брошури, зокрема, із питаннями-відповідями про гарантування вкладів фізичних осіб в Україні та порадами вкладникам, що робити, якщо банк визнано неплатоспроможним. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter