Відбулося чергове засідання Експертної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

02.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

експертна29 червня в приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбулось чергове засідання Експертної Ради, яка є постійно діючим дорадчим органом Фонду. На засіданні, за участю заступника директора-розпорядника Фонду Андрія Оленчика, були присутні 9 членів Ради. Із вступним словом виступив Голова Експертної ради Юрій Прозоров. 

Основними питаннями порядку денного стали розгляд поточного стану справ у банківській системі України та набуття чинності змін у законодавстві, що стосуються системи гарантування вкладів фізичних осіб.  Окремими питаннями обговорення стали забезпечення достатності фінансових ресурсів Фонду гарантування для здійснення виплат гарантованих сум відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків та розвиток фінансової грамотності, інформування громадськості і налагодження зв’язку між учасниками системи фінансової безпеки країни.

Особливу увагу під час засідання члени Експертної ради приділили обговоренню стратегічних напрямків своєї подальшої роботи. Так, зокрема, було розглянуто План роботи Експертної ради на друге півріччя 2016 року. Крім того, члени Експертної ради обговорили можливість долучитись до процесу вдосконалення законодавства.

Нагадаємо, Експертна рада – це дорадчий орган Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, до складу якого увійшли провідні експерти в економічній та юридичній галузях, і має на меті надавати Фонду експертну підтримку, пропозиції і рекомендації щодо стратегічних напрямків розвитку системи гарантування вкладів та діяльності Фонду. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter