Фонд гарантування долучився до проведення щорічного турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність»

07.11.2016

ТУРНІР ЮНИХ ЗНАВЦІВ КУРСУ «ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ»

ПРЕС-РЕЛІЗ

За участі представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відбулося офіційне відкриття всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність». 

 

Турнір проводиться уже втретє. Він є продовженням роботи, яку проводить Міністерство освіти і науки України разом з Фондом гарантування вкладів, Національним банком України та фінансовими організаціями, що опікуються підвищенням фінансової грамотності  населення України. Розрахований він на школярів, і покликаний оцінити рівень їхніх знань у сфері фінансової грамотності.

Цього року у турнірі беруть участь 24 команди.

«Фонд гарантування вкладів дуже зацікавлений у проведенні подібних заходів. Адже важливість підвищення рівня фінансової грамотності громадян для нас – це не просто слова чи гасло. Наслідки недостатньої фінансової грамотності громадян, у першу чергу, відчуває на собі саме Фонд. Зараз в управлінні Фонду перебуває 82 неплатоспроможні банки, їх вкладникам уже виплачено понад 80 млрд грн гарантованого відшкодування. Ми підтримуємо подібні ініціативи, покликані виховати нове покоління фінансово грамотних українців. Переконана: головною нагородою для учасників цього турніру  стануть здобуті знання, навички, уміння бути відповідальним споживачем фінансових послуг», – сказала під час відкриття турніру начальник відділу зв’язків з громадськістю та фінансовою просвітою Фонду Ірина Серветник.

Третій всеукраїнський турнір юних знавців курсу «Фінансова грамотність» проходить за ініціативи Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з ДВНЗ «Університет банківської справи, Національним банком України та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у рамках проведення дослідно-експериментальної роботи щодо впровадження курсу «Фінансова грамотність». 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter