Заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик провів лекцію для студентів Університету банківської справи

07.11.2016

Андрій Оленчик провів лекцію для студентів

ПРЕС-РЕЛІЗ

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, кандидат економічних наук Андрій Оленчик провів лекцію для студентів Інституту банківських технологій та бізнесу ДВНЗ «Університет банківської справи» (Київ). Мова йшла про систему гарантування вкладів фізичних осіб в Україні.

Зустріч відбулася в рамках проведення Всесвітнього дня заощаджень.

У ході зустрічі мова йшла про історію становлення та принципи системи гарантування вкладів в Україні та роботу Фонду гарантування.

Місією Фонду є забезпечення захисту прав і законних інтересів вкладників банків, зміцнення довіри до банківської системи України, а основне завдання - забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Андрій Оленчик поінформував студентів про те, що Фонд здійснює виведення з ринку 82 неплатоспроможних банки (3 банки – тимчасова адміністрація; 79 банків – ліквідація). Вкладникам неплатоспроможних банків вже виплачено близько 80 млрд грн.

Фондом подано в суди більше 93 тисяч позовів щодо стягнення майна з позичальників — на суму 190 млрд гривень. У державній виконавчій службі знаходиться 113 тисяч справ на 150 млрд грн.

Станом на 01 жовтня 2016 року Фондом було подано 3299 заяв до правоохоронних органів щодо виявлених під час роботи у неплатоспроможних банках фактів порушення законодавства на загальну суму понад 262,34 млрд грн, з них  435 стосуються власників та топ-менеджерів на суму 192 млрд грн. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter