Фонд гарантування розпочинає співпрацю з проектом USAID "Трансформація фінансового сектору"

12.05.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

USAIDФонд гарантування вкладів фізичних осіб приєднався до нового чотирирічного проекту міжнародної технічної допомоги «Трансформація фінансового сектору», що реалізується компанією «DAI Global LLC» за фінансування Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Сьогодні заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик та керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд підписали протокол про співпрацю у ході реалізації проекту в Україні.

«Фонд гарантування вкладів цінує багаторічну підтримку Агентства США з міжнародного розвитку, перш за все, у сфері фінансової обізнаності та захисту прав споживачів фінансових послуг. Ми впевнені, що завдяки новому проекту «Трансформація фінансового сектору» в Україні буде розроблена єдина національна стратегія з метою підвищення фінансової грамотності, яка буде реалізована спільними зусиллями державних органів, навчальних закладів і учасників фінансового ринку, - зазначив Андрій Оленчик.

Керівник програм фінансового сектору USAID Наталія Бережна підкреслила, що одним із основних завдань нового проекту є підвищення довіри до банківської системи та підвищення рівня користування банківськими послугами, тому дуже важливо, що Фонд долучається до його реалізації.

Роберт Бонд, керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» у свою чергу заявив, що проект сприятиме розробці комплексної програми підвищення рівня фінансової обізнаності громадян в Україні і запрошує Фонд гарантування бути лідером у цій діяльності.

Довідка

Проект Агентства США з міжнародного розвитку в Україні «Трансформація фінансового сектору в Україні» триватиме до грудня 2020 р.

Основними компонентами проекту є:

- підвищення довіри до банківської системи та підвищення рівня користування банківськими послугами;

- трансформація регуляторного середовища небанківського фінансового сектору;

- розширення доступу до фінансових послуг та більш активне використання цифрових фінансових рішень;

- збільшення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу;

- підтримка збалансованості та стабільності пенсійної системи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter