Фонд гарантування в Одесі презентував результати опитування «Обізнаність споживачів фінансових послуг України про систему гарантування вкладів – 2017»

02.07.2018

Фото ОдесаВ Одесі Фонд гарантування публічно презентував результати опитування «Обізнаність споживачів фінансових послуг України про систему гарантування вкладів – 2017», яке проведене  за підтримки проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Одеса стала другим обласним центром, у якому в рамках проведення Фондом гарантування регіональних прес-клубів,  відбулась відкрита дискусія щодо отриманих результатів дослідження.

Про передумови та методологію опитування, основні результати та сучасний стан системи гарантування і можливості підвищення граничної суми відшкодування вкладникам розповіли заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Андрій Оленчик, а також  провідні фахівці відділу зв’язків з громадськістю та фінансової просвіти ФГВФО Людмила Шапран і Олеся Шніцер.

Фото Одеса 2«Результати опитування засвідчили зростання рівня обізнаності громадян про Фонд. Однак, ми також побачили, що є над чим працювати для роз’яснення особливостей функціонування системи гарантування. Ми зацікавлені у якомога ширшому розповсюдженні просвітніх матеріалів з неупередженою та достовірною інформацією про умови гарантування банківських вкладів, а також про фінансові послуги та пов’язані із ними ризики загалом, а тому запрошуємо до співпраці регіональні ЗМІ», — зазначив Андрій Оленчик.

«Це загальнонаціональне опитування методом «обличчя-до-обличчя» проводилося українською маркетинговою дослідницькою компанією InMind у грудні 2017 року. Було опитано 2006 респондентів віком від 18 років (репрезентативно до структури населення країни) у всіх регіонах України, окрім АР Крим, територій Донецької та Луганської областей, які не є підконтрольні Уряду України. Розмір теоретичної похибки не перевищує 2,2%.»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter