ВИЗНАЧЕНО 10 ПЕРЕМОЖЦІВ РАДІОВІКТОРИНИ З ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

19.02.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

У першій половині лютого в ефірі радіо «Голос столиці» проводилася радіовікторина з фінансової грамотності, організована спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Протягом двох тижнів по буднях о 8:50 ведучий радіо «Голос столиці» ставив слухачам одне з запитань від Фонду гарантування, перед цим – повідомивши цікавий факт, корисний для усіх, хто  хоче краще управляти своїми фінансами. Запитання вікторини стосувалися, наприклад, розміру гарантованого відшкодування за вкладами фізичних осіб, порядку повернення своїх вкладів, методів розумного розподілу своїх коштів.

Свої відповіді слухачі надсилали в режимі СМС-голосування, при цьому їхній жвавий інтерес засвідчив, що завдяки вікторині досягнуто важливої мети – Фонд нагадав про базові правила тим, хто їх не знав, і привернув увагу працюючого населення та молоді до того, що фінансову грамотність варто розвивати. Саме такою є ранкова аудиторія радіостанції «Голос столиці».

На перший погляд, питання видаються досить простими. Але за час роботи з клієнтами банків, що були визнані неплатоспроможними і були передані в управління Фонду гарантування, виявилось, що чимало українців не знає або ігнорує прості правила безпеки заощаджень. Приміром, не всі клієнти банків враховують, що гарантована Фондом сума вкладів до 200 тисяч грн включає і нараховані відсотки за депозитом. Чимало позичальників вважає, що після того, як банк перейшов у стадію ліквідації, можна не повертати позику, в той час, як відсотки за кредитом продовжують нараховуватись, і що раніше людина поверне борг, то меншою буде сума. Існують програми реструктуризації, які полегшують цей процес.

Забрати свої гроші в рамках гарантованої суми кожен вкладник тепер може через автоматизовану систему виплат у одному з банків-агентів Фонду. Це дозволяє уникнути черг і швидко отримати виплату.

Радіовікторина – це лише один з багатьох заходів, які регулярно проводить Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з метою підвищення фінансової грамотності населення.

Більше інформації можна одержати за посиланням у розділі «Фінансова просвіта» на офіційній сторінці Фонду гарантування в Інтернеті.

IMG 8072     IMG 803IMG 8

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter