Фахівці ФГВФО провели серію заходів з підвищення фінансової грамотності школярів та викладачів ЗОШ №26 м. Житомир

20.03.2019

IMG 8600ПРЕС-РЕЛІЗ

14 березня 2019 року на запрошення адміністрації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 м. Житомир фахівці Фонду гарантування вкладів провели серію заходів з підвищення рівня фінансової грамотності учнів старших класів та викладачів освітнього закладу.

Зокрема, начальник відділу зв’язків з громадськістю та фінансової просвіти Фонду Ірина Серветник провела семінар для викладачів школи про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб в Україні.

Для учнів 8-11 класів фахівці Фонду Олеся Шніцер, Алевтина Міранкова та Світлана Кулик провели серію лекцій та тренінгів з підвищення фінансової грамотності школярів. Зокрема, під час теоретичної частини учні дізналися про основи формування та принципи управління бюджетом, переваги створення резервного фонду як інструменту покриття непередбачуваних витрат. Крім того, фахівці Фонду розповіли про принципи формування заощаджень та вибору способу їх збереження, а також про роль та функції ФГВФО в системі гарантування вкладів фізичних осіб.

В ході практичних занять учасники тренінгу мали змогу обрати найбільш оптимальний спосіб вирішення завдань, пов’язаних із розпорядженням коштами на прикладі життєвих ситуації. Зокрема, учні отримали навики складання бізнес-плану розвитку власного проекту із застосуванням інструментів управління фінансами.

Фото з ефіру радіо в Житомирі 1Також фахівці Фонду взяли участь в ефірі UA: Українське радіо «Житомирська хвиля», під час якого розповіли про результати тренінгів та особливості проведення роботи з дітьми з метою підвищення їх рівня фінансової грамотності.

 

 

 

 

IMG 8562     IMG 8565

 

 

 

 

 

 

 

IMG 8541

     IMG 8558

 

 

 

 

 

 

 

IMG 8552     IMG 8554

 

 

 

 

   

     

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter