Представники Фонду гарантування вкладів взяли участь у 18-тих щорічних зборах учасників МАСД та міжнародній конференції

19.11.2019

Делегація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на чолі з директором-розпорядником Світланою Рекрут взяла участь у щорічній конференції Міжнародної асоціації страховиків депозитів (МАСД) - 2019, 60-му засіданні виконавчої ради МАСД, а також 18-их щорічних зборах МАСД, що відбулися 08 -12 жовтня 2019 року у місті Стамбул (Туреччина). На заходах були присутні 280 учасників з близько 70 юрисдикцій.

Під час щорічних зборів учасників МАСД було проведено перевибори 15 членів виконавчої ради МАСД, розглянуто та затверджено бізнес-план на 2019 – 2022 роки, оновлений бюджет на 2019/2020 рік та прогнозний бюджет на 2020/2021 рік.

Світлана Рекрут, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вперше провела засідання Євразійського регіонального комітету в якості голови. В ході засідання Світлана Рекрут разом із представниками країн-членів ЄАРК поділилася актуальними питаннями функціонування системи гарантування вкладів та проблемами, пов’язаними із виведенням неплатоспроможних банків з ринку. Країни регіонального комітету наразі зосередилися на внесенні змін до законів про систему гарантування вкладів, що покликані забезпечити розвиток та підвищення ефективності систем виплат, оптимізацію процедур врегулювання неплатоспроможності фінансових установ та ліквідації банків.

В ході заходів щорічних зборів МАСД Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Казахстанським Фондом гарантування депозитів. Підписання Меморандуму забезпечить розвиток взаємовигідних партнерських стосунків, а також обмін досвідом та фахову підтримки між системами страхування депозитів обох країн.

На щорічній конференції МАСД на тему: «Здійснення реформ: що змінилося в страхуванні вкладів з часів кризи?» були проведені панельні дискусії щодо стану світової економіки, фінансової стабільності, страхування депозитів та банківського регулювання, участь в яких взяли провідні політики різних держав, експерти страховиків депозитів та видатні вчені з ключових питань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter