Фонд гарантування вкладів переходить до виплат вкладникам банку «АРКАДА» за рахунками і вкладами незалежно від закінчення строку дії

30.09.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ 

29 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) розпочинає виплати коштів вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за вкладами, щодо яких Фондом гарантування або уповноваженою особою Фонду гарантування не обмежено здійснення банком операцій: за договорами банківського рахунку та за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення строку дії.

Виплати здійснюватимуться через банки-агенти Фонду гарантування, приєднані до Автоматизованої системи виплат: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» або АТ «Ощадбанк».

Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до будь-якого із вказаних банків-агентів з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та документом, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (ідентифікаційний номер). Докладніше про отримання гарантованих виплат – тут.

Відшкодування коштів вкладникам здійснюються у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом гарантування банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Нагадаємо, з 26 серпня 2020 р. на підставі рішення Правління Національного банку України від 25 серпня 2020 року № 541-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 серпня 2020 року № 1583 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ АКБ «АРКАДА» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку» у банку запроваджено тимчасову адміністрацію. Також оголошено про початок відкритого конкурсу з пошуку інвесторів з метою виведення банку з ринку з найменшими витратами. Однак, відкритий конкурс з продажу цього банку інвестору не відбувся через відсутність учасників, внаслідок чого Фонд гарантування вкладів розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА».

 З 11 вересня 2020 року Фондом гарантування здійснюються виплати коштів вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter