Фахівці Фонду взяли участь у спеціальному міні-EdCamp Одеса 2020 "Фінансова грамотність та підприємливість: застосувати не можна ігнорувати"

ПРЕС-РЕЛІЗ 

26 вересня відбувся спеціальний міні-EdCamp Одеса 2020 "Фінансова грамотність та підприємливість: застосувати не можна ігнорувати". 

У вітальній промові заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик наголосив: «Вчителі не просто навчають дітей, а формують учнів, як вільних і свідомих громадян, які здатні змінити нашу країну. Робота вчителів є важливим вкладом у справу розповсюдження знань з фінансової просвіти та формування фінансового світогляду громадян України».

У панельній дискусії «Фінансова грамотність у школі як обов`язковий предмет. Необхідність, перспективи» за участю представника Міністерства освіти України Романа Гладковського, представника Національного проекту з фінансової грамотності від Фонду Олесі Шніцер, Президента ГО «Діловий клуб Партнер» Сергія Івагло, натхненника руху EdCamp в Україні Олександра Елькіна та керівника Каразінського банківського інституту Бориса Самородова обговорювались питання пов’язані з перспективою введення фінансової грамотності як обов’язкової дисципліни в навчальних закладах України.

Окрема сесія була присвячена Національному проєкту з фінансової грамотності, який спрямований на підвищення знань та популяризацію фінансової культури. Керівник відділу фінансової просвіти Фонду Олеся Шніцер виступила як доповідач щодо майбутніх планів, завдань та перспектив розвитку Національного проєкту з фінансової грамотності. В обговоренні взяли участь представники організацій-учасників Національного проєкту, а саме, Гірченко Тетяна - к.е.н., професор, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування Інституту банківських технологій та бізнесу та Сергій Івагло - Президент ГО «Діловий клуб Партнер».

Фахівці відділу фінансової просвіти управління з питань інформаційної політики Олеся Шніцер та Оксана Порошинська виступили з лекціями-презентаціями «Ворога треба знати в обличчя: хто заважає вчителю стати багатим» та «Депозитний договір без таємниць».

Під час заходу учасниками були представлені актуальні доповіді на теми: «Формування фінансової грамотності та підприємливості засобами формальної та інформальної освіти», «Як українським батькам виховати фінансово успішну дитину», «Фінансове мислення» тощо.

Слухачі конференції отримали інформацію щодо процесу формування особистого капіталу, практичних навичок з фінансової грамотності та щодо діяльності Фонду гарантування і безпеки укладання депозитних договорів. Учасники EdCamp ділились особистим досвідом формування фінансової грамотності, освоєння ефективних навичок для впровадження знань зі сфери фінансів під час освітніх процесів.

Довідка: У 2010 році у Сполучених Штатах Америки 11 звичайних вчителів і вчительок придумали формат EdCamp, який діє вже у 44 країнах.

EdCamp — це конференції, що призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду викладачами шкіл, які проводять самі учасники.

В Україні формат EdCamp набув особливої популярності. Завдяки зусиллям ентузіастів, консультаціям і наставництву спільноти EdCamp з’явилися ще й у Білорусі, Грузії, Молдові, Вірменії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter