Фонд гарантування продовжив серію лекцій про систему гарантування вкладів для українських студентів – майбутніх фінансистів та банкірів

06.05.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ   

5 травня, Фонд гарантування вкладів провів для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка онлайн-лекцію про принципи та підходи гарантування вкладів в Україні та світі. Це – черговий захід із серії, приуроченої Фондом до 20-річчя створення Міжнародної Асоціації Страховиків Депозитів. Лекцію для українських студентів на запрошення Наталі Версаль, д.е.н, доцентки кафедри страхування, банківської справи та ризик-менеджменту вишу, прочитала Ірина Серветник, к.е.н., начальник управління зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями Фонду гарантування вкладів.

  • Військова агресія проти України стала випробуванням для банківської системи. Очевидно, не допустити відтоку депозитів, зберегти довіру до банківської системи на високому рівні без ефективної системи гарантування вкладів було б неможливо. Тому робота Фонду гарантування під час попередніх криз, зокрема у 2014-2017 роках, і виконання ним своїх ключових функцій – сприяли збереженню довіри вкладників до українських банків після початку військової агресії, - сказала Ірина Серветник.

Вона нагадала, що попри військову агресію проти України залишок коштів на рахунках фізосіб в банках-учасниках Фонду за підсумками першого кварталу 2022 року, зріс і на 27,54 млрд грн перевищив показник на 1 січня 2022 року. За словами І. Серветник, збереженню коштів у банківській системі сприяють також останні зміни в законодавстві, зокрема – прийняття Закону 2180-ІХ. Яким з-поміж іншого передбачено запровадження норми про 100% відшкодування вкладів фізичних осіб на період дії воєнного стану та упродовж трьох місяців після його припинення чи скасування.  

Слухачами лекції стали студенти освітньої програми “Фінанси і кредит” економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, майбутні фінансисти та банкіри. А також українські студенти з Університету Менделя (м. Брно, Чехія), які вимушені були тимчасово виїхати з України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter