Фонд розпочав виплату гарантованого відшкодування вкладникам «Мегабанку»

22.06.2022

21 червня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам АТ «МЕГАБАНК» за договорами банківського вкладу, за якими сплив строк дії станом на кінець дня 2 червня 2022 (тобто, дня, що передує дню початку виведення банку з ринку), та за договорами банківського рахунку. Відповідне рішення ухвалено виконавчою дирекцією Фонду 20 червня 2022 року.

Нагадаємо, вкладники отримають гарантоване відшкодування за вкладами в АТ «МЕГАБАНК» в обсязі 100% суми вкладу, у тому числі – відсотки, нараховані на кінець дня 2 червня 2022 р., оскільки виведення банку з ринку розпочалось після набрання чинності законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб» зі змінами.

«Законодавство передбачає, що Фонд гарантування вкладів має розпочати гарантовані виплати не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку. Однак, з огляду на непросту ситуацію, у якій опинились вкладники Мегабанку, а це, переважно, жителі прифронтового Харкова, ми зробили усе можливе, щоб розпочати виплати якомога раніше граничного строку. Крім того, враховуючи, що чимало вкладників банків, які перебувають в управлінні Фонду, були змушені залишити місця постійного проживання, ще раз наголошую, що вкладники мають змогу отримати гарантовані виплати дистанційно. На сьогодні таку можливість надають через свої офіційні вебсайти чотири банки – Приватбанк, Укргазбанк, ПУМБ та Південний», - наголосила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

Вкладники АТ «МЕГАБАНК» можуть звертатися за відшкодуванням до будь-якого з банків-агентів. Докладна інформація про процедуру отримання гарантованих виплат – за посиланням.

Довідково: 3 червня 2022 р. у АТ «МЕГАБАНК» запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі рішення Правління Національного банку України від 02 червня 2022 року № 261-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МЕГАБАНК» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 02 червня 2022 року №383 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «МЕГАБАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку.

7 червня 2022 р. Фонд оголосив відкритий конкурс з метою виведення неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК».  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter