Надходження коштів до банків в управлінні Фонду протягом травня 2022 року склали 102,5 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ  

У травні 2022 року сума надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, склала 102,5 млн грн. Найбільше коштів надійшло від погашення кредитів – 99,4 млн грн (основну суму отримав АТ “МР БАНК” - 97,2 млн грн).

Від оренди майна банки отримали 3,1 млн грн.

Загалом за січень-травень 2022 року надходження коштів до банків під управлінням Фонду склали 1 727,0 млн грн, з яких 1 505,8 млн грн надійшло від погашення цінних паперів, 149,0 млн грн – від погашення кредитів, 66,4 млн грн – від реалізації майна, 5,8 млн грн – від оренди майна. 

Нагадуємо, з метою мінімізації негативного впливу наслідків військової агресії Російської Федерації проти України Фонд запровадив Кредитні канікули для позичальників банків, що ліквідуються. Водночас, Фонд звертається з проханням до позичальників, за наявності фінансової можливості, продовжувати виконувати свої боргові зобов’язання, щоб не накопичувати кредитне навантаження.

Крім того, Фонд нагадує орендарям нерухомого майна банків, що ліквідуються, про порядок внесення орендної плати за користування нерухомістю, а також про її повернення банку-орендодавцю у разі закінчення терміну дії договору оренди чи припинення використання орендованого майна.

Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідково. Деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter