Цього тижня на продаж виставлено активи на загальну суму 966 млн грн

04.10.2022

ПРЕСРЕЛІЗ    

Протягом поточного тижня (3-7 жовтня 2022 року) запланований продаж активів 6 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 965,7 млн грн. Із них на суму 821,4 млн грн виставлено на продаж права вимоги за виданими банками кредитами, 144,3 млн грн – початкова ціна продажу нерухомого майна, земельних ділянок та інших основних засобів. Крім того, дебіторська заборгованість буде виставлена на торги зі стартовою ціною 0,02 млн грн.

Упродовж тижня на продаж виставлено активи таких банків:

  • АТ «МР Банк» – на загальну суму 828,2 млн грн,  із них 815,4 млн грн – стартова ціна продажу прав вимоги за кредитами, 12,8 млн грн – стартова ціна нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів;   
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» – на загальну суму 108,3 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. Зокрема – п’ять об’єктів нерухомості в Одесі та Одеській області.  
  • АТ «КБ «Земельний капітал» – на загальну суму 15,3 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно банку, а саме - приміщення головного офісу у Дніпрі.
  • ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» – на загальну суму 7,8 млн грн. Із них на суму 7,8 млн грн виставлено нерухомість, земельні ділянки та інші основні засоби. І зі стартовою ціною 0,02 млн грн на продаж виставлено дебіторську заборгованість перед банком.  
  • АТ АКБ АРКАДА – на загальну суму 6,0 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитними договорами.
  • АТ «МЕГАБАНК» - на загальну суму 0,03 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами.   

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter