Фонд гарантування став партнером заходу для молоді Finhackathon by finEDUCATION

23.11.2022

З 24.10.2022 по 30.10.2022 тривав воркшоп Finhackathon byfinEDUCATION, в якому взяли участь понад 340 студентів провідних університетів України. Освітній захід відбувся завдяки спільним зусиллям фахівців кафедри страхування, банківської справи та ризик-менеджменту економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та компанії Genesis.

На запрошення організаторів консультант з фінансових питань відділу фінансової просвіти Фонду Лебідь Ганна провела зі студентами лекцію воркшоп на тему «Депозити та система гарантування» для підвищення рівня фінансової грамотності майбутніх фахівців та взяла участь у журі конкурсу студентських кейсів, який став завершальною частиною заходу.

Учасники мали можливість долучитись до розповіді про систему гарантування вкладів в Україні, дізнатись про роботу Фонду з захисту вкладів громадян в банках України. Представники студентської молоді змоделювали власний покроковий план дій з розміщення депозиту та дізнались про захист вкладів Фондом на період дії воєнного стану в Україні та після його завершення.

Серед спікерів заходу були також фахівці з фінансової грамотності Національного банку України, партнерства iPlan, викладачі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, фахівці IT компаніїGenesis. Теми воркшопів охоплювали питання роботи фінансової системи, інвестицій, способів заощадження та кібербезпеки і захисту від фінансових ризиків.

Конкурс з фінансової грамотності «ФінХакатон» допоміг учасникам воркшопу FINEDUCATION перевірити отримані знання на практиці опрацювавши цікавий кейс з особистих фінансів. Фіналісти конкурсу та найбільш активні учасники були нагороджені цінними призами.

Формування високого рівня фінансової грамотності студентської молоді є запорукою фінансового майбутнього країни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter