У січні 2023 року надходження коштів до банків в управлінні Фонду перевищили 200 млн грн

21.02.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом січня 2023 року надходження коштів до банків, які знаходяться під управлінням Фонду гарантування вкладів, склали 202,8 млн грн.

Найбільше коштів за звітний період надійшло від реалізації майна – 150 млн грн, зокрема, 92,1 млн грн отримано від продажу активів АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ», 55,1 млн грн – АТ «Промінвестбанк».

Окрім того, в січні 38,1 млн грн банки отримали від погашення кредитів, 10,8 млн грн – від оренди майна, 4 млн грн – з інших джерел надходження (коррахунки, виконавчі провадження тощо).

Нагадуємо, що за 2022 рік банки в управлінні Фонду отримали трирічний максимум коштів - 4,5 млрд грн.

З метою мінімізації негативного впливу наслідків війни Фонд оновив умови погашення кредитної заборгованості для позичальників банків під управлінням Фонду. Водночас, Фонд звертається з проханням до позичальників, за наявності фінансової можливості, продовжувати виконувати свої боргові зобов’язання, щоб не накопичувати кредитне навантаження.

Крім того, Фонд нагадує орендарям нерухомого майна банків, що ліквідуються, про порядок внесення орендної плати за користування нерухомістю, а також про її повернення банку-орендодавцю у разі закінчення терміну дії договору оренди чи припинення використання орендованого майна.

Нагадуємо, кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідково. Деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter