Фонд гарантування вкладів поглиблює співробітництво з закладами освіти у сфері підвищення фінансової грамотності громадян

18.05.2023

Представники Фонду гарантування вкладів 16 травня 2023 року взяли участь у роботі круглого столу «Розбудова фінансової культури в Україні: партнерство в освіті» організованому Державним університетом економіки та технологій (м.Кривий Ріг).

Мета круглого столу - налагодження освiтнього, наукового, органiзацiйно-методичного спiвробiтництва мiж закладами освiти м. Кривого Рогу з Фондом гарантування вкладiв фiзичних осiб в межах Нацiонального проєкту з фiнансової грамотностi задля пiдтримки освiтянської спiльноти мicтa в розбудовi фiнансової культури здобувачiв освiти.

Основні питання, які обговорювались учасниками заходу стосувались актуальності розбудови фiнансової культури українського суспiльства, зокрема дiтей та молодi, виклики щодо впровадження фiнансової грамотностi на всіх освітніх рiвнях, презентацiя Нацiонального проекту з фiнансової грамотностi та діяльності Ліги амбасадорiв фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів, а також напрямки партнерства щодо підтримки освітянської спільноти в реалiзації ефективного формування фiнансовоi компетентностi здобувачiв освiти. Також присутнім була представлена Рамка фінансових компетентностей дорослого населення України, як перший системний документ, який визначає критерії оцінки фінансових компетентностей сучасної людини. 

В роботі круглого столу взяли участь Андрій Шайкан – в.о. ректора Державного університету економіки та технологій, Андрій Оленчик – заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів, Сергій Івагло – президент ГО «Діловий клуб «Партнер» та голова ради Ліги амбасадорів Фонду гарантування, Вікторія Полякова – представник Департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, представники: Державного університету економіки і технологій, Фонду гарантування вкладів, КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу», амбасадори фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів, які працюють у м. Кривий Ріг, банківської та освітянської спільноти міста. 

За підсумками обговорення присутні дійшли спільної думки щодо необхідності об’єднання зусиль закладів освіти, державних інституцій та громадського сектора у сфері підвищення фінансової грамотності громадян та розбудові системи фінансової просвіти в Україні, а також впровадження інноваційних методик з набуття навичок грамотного поводження з фінансами в освітній процес на всіх його етапах.

«Трансформації, які відбуваються в сучасному світі визначають фінансову грамотність людини, як одну з базових компетенцій, незалежно від її освіти та професійної діяльності. Тому інтеграція знань та навичок з фінансової грамотності в учбовий процес для всіх вікових категорій стає тим викликом, який можна реалізувати, об’єднавши зусилля, досвід та креативність всіх зацікавлених інституцій» - наголосив Андрій Оленчик, заступник директора розпорядника Фонду гарантування вкладів. 

З метою розширення партнерства у сфері фінансової просвіти підписаний Меморандум про співпрацю між Фондом гарантування вкладів та Державним університетом економіки і технологій (м. Кривий Ріг).

  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter