Пул активів, об’єднаних за «галузевим підходом», - на торгах 9 листопада

ПРЕСРЕЛІЗ    

9 листопада у системі Прозорро.Продажі відбудеться черговий аукціон з продажу активів, об’єднаних в один пул за «галузевим підходом». До складу лоту GL19N125065 увійшли активи одразу чотирьох банків - ПАТ «Промінвестбанк», АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК» та АТ «БАНК СІЧ», а саме права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість і основні засоби. Спільною ознакою для активів є КВЕД боржника – оптова та роздрібна торгівля.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами склала понад 556 млн грн, із них майже 11 млн грн заборгованість за договорами з АТ «МР БАНК», 235 млн грн – за договорами ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», майже 147 млн грн – за договорами АТ «МЕГАБАНК» та 163 млн. грн АТ «БАНК СІЧ».

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено об’єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, фінансову поруку тощо. Зокрема:

комерційна нерухомість - приміщення аптеки у місті Тернопіль;

житлова нерухомість, земельна ділянка та кафе у Закарпатській області, Мукачівський р-н;

земельна ділянка, розташована в Ужгородському районі Закарпатської обл.

нежитлове приміщення, а саме приміщення цеху з виробництва полімерної тари та упаковки для продуктів харчування, площею 415,40 кв.м. в Тернопільській обл;

комерційна нерухомість – будівля офісу/магазину та земельна ділянка у Галицькому районі Івано-Франківської області.

Більше інформації – у публічному паспорті активів за посиланням

Звертаємо увагу, що за частиною договорів відсутні оригінали документів, а третина угод мають тривалий термін прострочки – більше 7 років. Детальна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Активи виставляються на продаж за голландським аукціоном. Це аукціон на пониження ціни, під час якого вартість лота автоматично покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати вищу ціну. Зрештою переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму.

Стартова ціна лоту – 54,9 млн грн (встановлена на рівні мінімальної ціни реалізації, що склалася на попередніх відкритих торгах (аукціонах), що не відбулися).

Деталі участі в аукціону – за посиланням.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитом, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter