Четвертий «галузевий пул» кредитів виставлено на повторні торги

ПРЕСРЕЛІЗ     

15 листопада на торги у системі Прозорро.Продажі виставлено черговий, четвертий пул кредитів, сформований за так званим «галузевим підходом». До складу лоту GL18N1025136 увійшли права вимоги за кредитами суб’єктів господарювання, дебіторська заборгованість та кредити фізичних осіб, спільною ознакою яких є КВЕД боржника – оптова та роздрібна торгівля.

У пул об’єднано 31 актив двох банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, – АТ «МЕГАБАНК» та АТ «БАНК СІЧ».  А саме: права вимоги суб’єктів господарювання за 18 договорами, права вимоги за 2 кредитами фізичних осіб, 18 позицій дебіторської заборгованості.

Загальна заборгованість за включеними до складу лоту договорами склала понад 531 млн грн, із них майже 399 млн грн – за договорами АТ «МЕГАБАНК» та 132 млн грн АТ «БАНК СІЧ». У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено товари та фінансову поруку.

Звертаємо увагу, що за частиною договорів відсутні оригінали документів, а середній термін прострочки – до 2-х років.

Більше інформації – у публічному паспорті активів. Детальна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Активи виставляються на продаж за голландським аукціоном. Стартова ціна лоту – 52,4 млн грн (встановлюється на рівні мінімальної ціни реалізації, що склалася на попередніх відкритих торгах (аукціонах), що не відбулися).

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше чотири рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований.

Деталі участі у торгах – тут.

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитом, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів у межах подальшого розвитку ринку проблемних активів в Україні та з метою досягнення максимальної ціни на активи банків, що ліквідуються, запускає «пілотний проект». Відтепер пули кредитів суб’єктів господарювання, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються, формуватимуться за новим – галузевим – підходом. Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду в серпні 2023 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter