Цього тижня на продаж виставлено активи банків, що ліквідуються, на загальну суму майже 2,6 млрд грн

13.02.2024

ПРЕСРЕЛІЗ    

Цього тижня (12 – 16 лютого) у системі Прозорро.Продажі запланований продаж активів 10 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 2 577,1 млн грн. Із них на суму 2 118,6 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами, та на суму 411,9 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 46,6 млн грн.

Усі заплановані аукціони на цей тиждень – можна знайти за посиланням.

Так, упродовж тижня заплановано продаж активів таких банків:

  • ПАТ «ЗЛАТОБАНК» - із початковою ціною 1,6 млрд грн 15 лютого відбудеться черговий аукціон з продажу пулу активів ПАТ «Златобанк», які частково перебувають у заставі НБУ. До складу лоту GL3N125446 входять частка корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Торгово-Логістичний Комплекс «Арктика» в розмірі 21.05%; дебіторська заборгованість та права вимоги і майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами.
  • АТ «Банк Форвард» - на загальну суму 257,2 млн грн, із них 254,5 млн грн – початкова ціна продажу прав вимоги за кредитами, 2,8 млн грн – об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засоби.
  • АТ «МЕГАБАНК» – на загальну суму 180,5 млн грн, із них 117,0 млн грн – початкова ціна виставлених на продаж об’єктів нерухомого  майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 63,2 млн грн – прав вимоги за кредитами. Крім того, дебіторська заборгованість перед банком торгуватиметься за 0,3 млн грн.
  • АТ «МР БАНК»  на загальну суму 168,1 млн грн, із них із початковою ціною 100,1 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, та за ціною 68,0 млн грн – об’єкти нерухомого  майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. Зокрема, 15 лютого на торгах – офісна будівля банку у центрі міста-героя Харкова по вулиці Донця-Захаржевського та понад 4,4 тис. одиниць основних засобів.
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» - на загальну суму 126,2 млн грн,  із них 96,3 млн грн – початкова вартість виставлених на продаж об’єктів нерухомого  майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 26,8 млн грн – прав вимоги за кредитами, 3,1 млн грн – дебіторської заборгованості.
  • АТ «Айбокс Банк»  на загальну суму 100,6 млн грн, із них із початковою ціною 31,4 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, за ціною 26,0 млн грн об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість виставлена на продаж із початковою ціною 43,2 млн грн.
  • АТ «Банк Січ» – на загальну суму 98,6 млн грн, із них 87,5 млн грн – початкова ціна продажу об’єктів нерухомого  майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 11,2 млн грн – прав вимоги за кредитами. Зокрема, 14 лютого відбудеться повторний аукціон з продажу колишнього головного офісу банку, загальною площею понад 2,5 тис. кв. м, у центрі Києва.
  • АТ «АКБ «Конкорд» - на загальну суму 38,6 млн грн, із них із початковою ціною 37,6 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, та за ціною 1,0 млн грн – об’єкти нерухомого  майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.
  • ПАТ «АКБ «Капітал» – із початковою ціною 12,7 млн грн на продаж виставлено об’єкти нерухомого  майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.
  • ПАТ «ЧБРР» - із початковою ціною 0,6 млн грн на продаж виставлено об’єкти нерухомого  майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter