Регіональний турнір з фінансової грамотності відбувся у Кривому Розі

13.02.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

В рамках Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 в місті Кривий Ріг 9 лютого 2024 р. відбувся Регіональний турнір з фінансової грамотності (далі - Турнір). Турнір було проведено серед ліцеїв міста, що беруть участь у пілотному проєкті з відкриття клубів фінансової грамотності у м. Кривий Ріг.

Головна мета Турніру – створення сприятливих умов для розвитку компетентностей «Підприємливість та фінансова грамотність» у здобувачів освіти та формування їх високої фінансової культури.

Організатором заходу від імені партнерів Національного проєкту (Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд), ГО «Діловий клуб «Партнер», виконкому Криворізької міської ради, Державного університету економіки та технологій (далі - ДУЕТ)), виступив FinHub - регіональний структурний підрозділ проєкту. Також проведення Турніру підтримали АТ «ПУМБ», АТ «А-Банк» та ГО «Центр сталого розвитку та регіональних ініціатив» (м. Кривий Ріг).

Турнір відбувався у два етапи. На першому відбірковому етапі - «Інтернет-олімпіаді», учасники восьми клубів фінансової грамотності змагалися між собою за можливість увійти до складу команди, яка представлятиме їх клуб у другому етапі. За результатами першого етапу до участі в фіналі пройшли шість команд.

Перемогу у Турнірі здобула команда клубу фінансової грамотності «Майстри фінансів». Керівники клубу Олена Кутня та Людмила Чернова, менторка клубу Віра Шепелюк - амбасадорка фінансової грамотності Фонду, приклали максимум зусиль для формування конкурентної переваги своїх підопічних. Команда отримала можливість долучитися до участі у Міжнародному турнірі з фінансової грамотності, який відбудеться навесні цього року у місті Відень, Австрія. Переможцями стали також шестеро учнів, які показали найкращі результати у своїх професіях, за легендами яких вони грали у фіналі.

Призи переможцям та їх керівникам вручав Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, який наголосив, що фінансова грамотність є важливою компетентністю, якою має володіти кожен громадянин нашої держави та подякував учням за їх активність.

Також відзнаки за активну професійну діяльність та особистий внесок у розвиток регіональної безпеки міста в рамках реалізації Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 від Голови Ради оборони Кривого Рогу отримали організатори Турніру.

В цей день також відбулась інформаційна зустріч організаторів проєкту з представниками громадськості, освітянської, банківської та бізнес-спільнот міста. Учасники зустрічі мали можливість детальніше ознайомитись з проєктом та поспілкуватися з його організаторами та партнерами. Зокрема, до розмови долучились заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик, заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін, голова ГО «Діловий клуб Партнер» Сергій Івагло, проректор ДУЕТ Сергій Гушко, керуючий відділенням АТ «ПУМБ» Світлана Толмач, директор департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Тетяна Кріпак, головний спеціаліст департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Вікторія Полякова, керівник проєкту «15000 клубів фінансової грамотності в Україні» Ірина Коваленко, керівник ГО «Центр сталого розвитку та регіональних ініціатив» Катерина Слюсаренко.

Під час зустрічі учасники дискусії дійшли спільної думки щодо важливості підвищення фінансової грамотності громадян як на регіональному, так і на державному рівнях та необхідності об’єднання зусиль стосовно підтримки та масштабування Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 у м. Кривий Ріг у 2024 році.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter