Відбулась зустріч директорки-розпорядниці Фонду гарантування вкладів зі студентами КНУ ім. Т.Шевченка

01.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ     

Днями Світлана Рекрут, директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів провела лекцію студентам Економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Під час свого виступу Світлана Рекрут розповіла про систему гарантування вкладів та роботу Фонду під час повномасштабного вторгнення росії.
«У важкий час на початку повномасштабної війни було прийнято низку рішень для підтримки банківської системи. На час воєнного стану та три місяці після його завершення введено стовідсоткові гарантії за вкладами, а після завершення цього строку гарантована сума становитиме 600 тис. грн. Повна гарантія за вкладами допомогла зменшити ризик відтоку депозитів. Як результат, загальна сума вкладів фізичних осіб, зокрема фізичних осіб-підприємців, продовжує постійно зростати»,  – зазначила Світлана Рекрут.
Також очільниця Фонду гарантування вкладів наголосила, що з жовтня 2023 року можна отримати гарантоване відшкодування від Фонду через послугу Повернення вкладів у застосунку Дія. Кошти зарахуються на наявну картку «єПідтримка» вкладника в одному з банків-агентів Фонду гарантування.

Спілкуючись із молоддю Світлана Рекрут підкреслила, що з початку повномасштабного протистояння Фондом розпочато ліквідацію 8 банків та один переданий державі. Двоє з цих банків, «МР банк» (СБЕРБАНК) та «Промінвестбанк» є дочірніми структурами державних російських банків. Їхні активи на суму майже 27 млрд грн передали на користь нашої держави. Це один із перших прикладів, коли кошти держави-агресора пішли на відновлення України.

Протягом зустрічі студенти активно ставили запитання. Директорка-розпорядниця відзначила продуктивне та цікаве спілкування з молоддю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter