Цього тижня на продаж виставлено активи банків, що ліквідуються, на загальну суму понад 4,2 млрд грн

08.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ    

Цього тижня (08-12 квітня) у системі Prozorro.Продажі запланований продаж активів 11 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 4 251,8 млн грн. Із них на суму 3 956,7 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами та на суму 288,8 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 6,4 млн грн.

Усі заплановані аукціони на цей тиждень – можна знайти за посиланням.

Так, упродовж тижня заплановано продаж активів таких банків:

  • АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» із стартовою ціною 2 273,99 млн грн виставлено на торги права вимоги за кредитами.
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» - на загальну суму 1 276,1 млн грн, з них 1 264,1 млн грн – початкова ціна прав вимоги за кредитами, 11,9 млн грн - об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 0,2 млн грн – дебіторської заборгованості перед банком. Зокрема, 12 квітня відбудуться торги, на яких окремими лотами – G23N025890 та G23N025891 – виставляються дві земельні ділянки (площа кожної – 0,6 га), розташовані в смт Козин Обухівського району Київської області. Цільове призначення виставлених на торги ділянок – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
  • АТ «МР БАНК» - на загальну суму 226,7 млн грн, з них права вимоги за кредитами торгуватимуться із стартовою ціною 142,8 млн грн, об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби – 83,96 млн грн. Зокрема, 10 квітня відбудеться аукціон з продажу комерційної нерухомості в центральній частині Києва. Загальна площа виставлених на торги приміщень перевищує 1 тис. кв м. Початкова ціна лоту, до складу якого включено зазначену нерухомість, – 83,6 млн грн.
  • АТ «БАНК ФОРВАРД» - на загальну суму 208,6 млн грн, з яких права вимоги за кредитами виставлятимуться на торги з початковою ціною 203,3 млн грн, об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби – 5,2 млн грн, дебіторська заборгованість перед банком – 0,1 млн грн.
  • АТ «МЕГАБАНК» - на загальну суму майже 98,4 млн грн, з них 94,5 млн грн – початкова ціна виставлених на продаж об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, 3,9 млн грн – прав вимоги за кредитами.
  • АТ «БАНК СІЧ» –з початковою ціною 78,6 млн грн 10 квітня виставляється на торги колишній головний офіс банку загальною площею понад 2,5 тис. кв м, що розташовується в центральній частині Києва.
  • АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» - на загальну суму 55,5 млн грн, з яких 42,7 млн грн – стартова ціна прав вимоги за кредитами, 12,8 млн грн – об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів.
  • АТ «АКБ «КОНКОРД» - на загальну суму 27,1 млн грн, з них на суму 25,9 млн грн – права вимоги за кредитними договорами, 1,2 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.
  • АТ «АЙБОКС БАНК» - із початковою ціною 6,1 млн грн торгуватиметься дебіторська заборгованість перед банком.
  • ПАТ «ЧБРР» - об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби торгуватимуться з початковою ціною 0,5 млн грн.
  • ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» - зі стартовою ціною 0,07 млн грн виставлено об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter