У січні сума продажу активів банків, що ліквідуються, склала 877 млн грн

10.02.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Упродовж січня у системі Prozorro.Продажі було проведено 867 аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Із них успішно завершилися – 26 торгів, решта аукціонів не відбулися через відсутність учасників торгів. Зрештою, у підсумку сума продажу активів за місяць сягнула 877,1 млн грн.

Найбільш успішними з точки зору конверсії (співвідношення ціни продажу до оціночної вартості) стали аукціони з продажу об’єктів нерухомості. Середній рівень конверсії за результатами продажу 12 об’єктів нерухомості склав 179%, а сума продажу – 355,8 млн грн. 

Ще на суму 518,5 млн грн, із середнім рівнем конверсії 71%, відбулося 4 успішні аукціони з продажу прав вимоги за кредитами юридичних осіб.

У розрізі банків найбільша сума продажу за місяць у ПАТ «Промінвестбанк», загалом – 750,7 млн грн. Зокрема, 16 січня успішно відбувся аукціон з продажу заміського комплексу, розташованого в елітному передмісті столиці. При тому, що на продаж актив виставлявся зі стартовою ціною 187,6 млн грн, переміг учасник, який запропонував ставку у розмірі 311,1 млн грн. Деталі успішного аукціону – за посиланням.

Сума продажу активів АТ «МР Банк» за місяць – більше 105,0 млн грн. Так, 09 січня відбувся аукціон з продажу права вимоги за кредитом юридичної особи, у забезпечення за яким передано приміщення та обладнання справді «царського» спортклубу у центрі столиці. Деталі успішного аукціону – за посиланням.

Загалом, на сьогодні, за результатами 26 успішних аукціонів: за 16 лотів було отримано оплату на суму 432,7  млн грн, оплата ще за 10 лотів на суму 444,3 млн грн - очікується.

Окрім цього, від безпосереднього продажу активів фізичним та юридичним особам протягом січня отримано 0,6 млн грн.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Prozorro.Продажі. Кожен охочий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter